Lemon Cake DUKAN

Standard

2013-04-12 20.42.39

 

Fiul meu, care tine dieta dukan, a vazut ieri prajitura „Alba ca zapada” pe care am facut-o pentru nepotica mea  si fiind un pofticios din fire, m-a rugat sa ii fac si lui ceva asemanator…pentru ca inainte de dieta , „Alba ca zapada” era preferata lui. Si asa am incercat sa transform bine cunoscuta „Alba ca zapada”  in „Lemon Cake Dukan”.

Pentru asta am folosit urmatoarele ingrediente:

BLAT:

-4 albusuri

-2 galbenusuri

-4 linguri cu varf tarate de ovaz macinate

-2 linguri amidon

-1 lingurita praf de copt

-5 linguri indulcitor praf

– un praf de sare

CREMA 1 :

-500 ml lapte 0,1%

-3 1/2 linguri amidon

-4 linguri indulcitor

-200grame branza quark 0,2%

– coaja si zeama de la 1 lamaie

CREMA 2:

-100 ml frisca degresata

-100 grame branza quark 0,2%

-1esenta lamaie

-1 lingurita zeama de lamaie

PREPARARE:

Blatul: Cele 4 albusuri se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga indulcitorul treptat si se mixeaza pana ce spuma capata un luciu;apoi adaugam cele 2 galbenusuri, treptat tarata de ovaz si amestecam usor de jos in sus pana se omogenizeaza. In continuare adaugam amidonul, praful de copt, si amestecam usor.Turnam intr-o forma tapetata cu hartie de copt si introducem la cuptorul preincalzit la 180 grade cca 20-30 min in functie  de cuptor.

Crema 1: Intr-un vas cu fundul mai gros, se pune amidonul si incet se adauga laptele rece amestecand pentru a nu se face cocoloase, se pune la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca. Luam vasul de pe foc si il bagam in apa rece, amestecand pana se raceste compozitia. Adaugam coaja si zeama de lamaie, indulcitorul si treptat branza quark. Punem la rece.

Crema 2: Batem frisca lichida cu indulcitorul, adaugam branza quark si zeama de lamaie. O dam la rece pana se raceste blatul.

Asamblare: Dupa ce s-a racit blatul, il taiem in 3 parti. Crema o impartim peste cele doua parti de blat, iar pe cea de deasupra se pune crema 2. Optional se pot adauga fructe goji atat in crema1 cat si ca decor.

Pofta buna!

2013-04-12 20.46.34_

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s